Arena vanaf komend seizoen Johan Cruijff Arena

De Arena wordt komend voetbalseizoen officieel omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena.

Ruim twee jaar na het overlijden van de legendarische nummer 14, gaat de Arena zijn naam dragen. De weg naar die naamsverandering was geen soepele. De gesprekken tussen de gemeente, de Arena, Ajax en andere belanghebbenden rond het stadion, verliepen op zijn zachtst gezegd stroef. Zo zouden commerciƫle belangen van diverse partijen de naamswijziging in de weg zitten.

25 april vorig jaar, de dag dat Cruijff 70 geworden zou zijn, liet de gemeente weten dat er een intentieverklaring lag voor de naamswijziging. In volksmond werd het stadion op die dag al omgedoopt naar de Johan Cruijff Arena en zelfs een zoekopdracht op Google levert inmiddels de juiste locatie op.

Toch kwamen de beslissende partijen er niet uit, wat leidde tot de nodige irritatie bij onder andere de familie van Cruijff. Een woordvoerder van de familie liet vorige maand nog weten: graag of niet. Zij vond dat de betrokken partijen voort moesten maken met de naamsverandering. Tegelijk vertelde ze dat de familie hoopte op mooi nieuws op 25 april, de dag dat het Orakel van Betondorp 71 jaar oud geworden zou zijn. Dat wordt nu dus iets later: de start van het voetbalseizoen 2018-2019.

Bron: AT5