Treinverkeer in Amsterdam nog niet op gang

De storing op de verkeersleidingpost van ProRail in Amsterdam is nog niet opgelost. Hierdoor konden veel reizigers vannacht niet tuiskomen na een concert of festival.

Ook vanochtend rijden de treinen in Amsterdam nog niet over het spoor. NS en ProRail adviseren reizigers waar mogelijk thuis te werken of alternatief vervoer te regelen. “We vinden dit alles erg vervelend voor onze reizigers. Deze storing heeft grote impact, ook op andere delen van het land.”

De NS waarschuwt reizigers dat er van en naar Amsterdam Centraal en Schiphol nog altijd geen treinen rijden. De systeemstoring duurt volgens de vervoerder zeker nog tot 09:00 uur.

De storing begon gisteren aan het einde van de middag en was rond 20:00 uur opgelost. Alle beeldschermen in de verkeersleidingpost liepen vast. Na een herstart werkte alles weer, maar nog geen uur later was het weer raak.

Door de systeemstoring in Amsterdam is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal en Schiphol Airport. Ook op andere trajecten rondom Amsterdam is er hinder en uitval door deze systeemstoring.

Het was gisteren druk in Amsterdam. In het Gaasperpark vond het Amsterdam Open Air festival plaats en in de Johan Cruijff Arena en AFAS Live waren concerten aan de gang. Maar de poortjes van de treinstations bleven dicht.

Mensen die nergens heen konden, werden opgevangen in de Ziggo Dome. “Wij komen van Venlo. Dat is 2,5 uur rijden. Onze ouders zijn onderweg, dus ik denk dat we rond 05:00 uur thuis zijn,” zei een van hen.