Kwaku Festival 2023 van start gegaan in Nelson Mandelapark

De komende vier weken is het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost the place to be. Het jaarlijkse Kwaku Summer Festival is dit weekend van start gegaan.

Vier weekenden lang staan optredens, dansen, lekker eten en voetballen centraal in het park.

Naast de zaterdag en zondag zijn er ook twee concerten op vrijdag gepland. Op 21 juli staat Genta de Zona op het podium. Gente de Zona is één van de populairste latin acts van dit moment. Met hun grote hits bailando met Enrique Iglesias en La Gozadera met Marc Anthony, samen goed voor meer dan 5 miljard views op Youtube, krijgen ze iedereen op de dansvloer.

Kwaku begon in 1975 als voetbaltoernooi binnen de Surinaamse gemeenschap. Het groeide uit tot een groot festival. “Elk jaar ben ik hier en iedere keer is het leuk vertoeven op Kwaku,” zegt een bezoeker tegen AT5. Ook de standhouders hebben er succes: “We verkopen wel zo’n 40 tot 50 porties sinds gisteren, dus het gaat lekker goed.”

Voor het eerst is er dit jaar ook een kinderprogramma voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. “Die hingen er altijd een beetje bij, daarom hebben we nu het kinderdorp gemaakt waar workshops zijn en kinderen kunnen spelen,” zegt organisator Ivette Forster.

Het Kwaku Festival vindt tot en met 6 augustus ieder weekend plaats.