The Passion 2018 in Amsterdam Zuidoost

De achtste editie van The Passion wordt in 2018 in Zuidoost gehouden. Op 29 maart word het jaarlijkse evenement live uitgezonden.

In The Passion wordt het Bijbelverhaal van het lijden, het sterven en de wederopstanding van Jezus Christus verteld. Het verhaal wordt gespeeld door bekende Nederlandse artiesten. Het verhaal wordt aan de hand van muziek in een nieuw jasje gestoken.

Er zal een grote processie van, volgens de gemeente, duizend mensen en een wit verlicht kruis door het stadsdeel trekken. Uiteindelijk komt de processie uit bij een groot podium waar het slotstuk is. Het spektakel is onderdeel van het vijftig jarig bestaan van de Bijlmer. “Dit jaar staan we uitgebreid stil bij het 50-jarig bestaan van dit bijzondere stukje Amsterdam. The Passion is voor ons een van de hoogtepunten van deze viering. Zuidoost bruist en leeft, is een broedplaats voor talent en is volop in ontwikkeling. Wij zijn er trots op om dat via The Passion met Nederland te delen,” zegt stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh in een persbericht van de EO.

Het thema komend jaar is ‘Ik zie jou’. “In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar ook langs elkaar heen leven, wil The Passion een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar,” staat te lezen in een persbericht van de gemeente.