Extra maatregelen Ziggo Dome na aanslag Manchester

Het feit dat er een aanslag wordt gepleegd bij een concertlocatie gaat niet in de koude kleren zitten. Het nieuws van de aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester kwam hard aan. De zangeres trad vorige week nog op in de Ziggo Dome. Daarom neemt Ziggo Dome extra maatregelen voor de komende evenementen.

Directeur Danny Damman kent de crew die gisteren in de Manchester Arena was goed. “Het heeft ons echt diep geraakt,” zegt hij. “Je moet je voorstellen dat je zo’n bericht vanaf half één volgt totdat je echt niet meer kan en in slaap valt, en daarna weer direct wakker wordt.”

Toen hij ‘s ochtends terug kwam naar de Ziggo Dome riep hij iedereen bij elkaar. “Om iedereen een hart onder de riem te steken en te vertellen wat de maatregelen zijn die we gaan treffen en al getroffen hebben.”

Door de gebeurtenis van gisteren zijn alle veiligheidsmaatregelen opnieuw tegen het licht gehouden. “Na Bataclan hebben we het al opgeschaald en ook vandaag hebben we besloten dat op te schalen,” zegt Damman. “Ik kan je helaas niet vertellen wat het is, maar dat gaat heel ver.”

Ook de veiligheid bij evenementen als De Toppers en in Afas Live worden opnieuw onder de loep gehouden.

Bron: AT5