Dodelijke steekpartij in metro 53

Een onbekende man is gisteravond overleden na een steekpartij in metro 53. De metro reed rond 18:00 uur tussen Van der Madeweg en Venserpolder toen het slachtoffer meerdere keren werd gestoken.

De metro stopte op Venserpolder. Het slachtoffer is lange tijd gereanimeerd op het station, maar de hulp was te laat. Een verdachte kon direct worden aangehouden en de politie heeft onderzoek gedaan. “Ik hoorde dat hij na de steekpartij een poosje op het perron bleef staan,” zegt een getuige. “We moesten op een gegeven moment allemaal weg, maar ik durfde eigenlijk niet. Want ik dacht: waar moet ik dan langs? Ik heb de verdachte zelf niet gezien.”

“Er is geen ruzie aan vooraf gegaan. De meneer is er volgens mij zeer ernstig aan toe. Iedereen raakte in paniek en rende naar voren. Op een gegeven moment stopte de metro en konden we eruit. We hebben toen gewacht op de ambulance. Dat leek heel lang te duren,” aldus een getuige. Tijdens de steekpartij reed de metro. Uiteindelijk werd er op station Venserpolder gestopt. “Voor de steekpartij was het eigenlijk doodstil totdat dit gebeurde,” beschrijft de vrouw.